Det började med en oljerock för fiskare för över hundra år sedan. Så småningom tog Didriksons steget upp på land och skapade plagg för skogen, fjället, staden och golfbanan. Den viktiga grundtanken finns kvar: att göra funktionella plagg som håller dig torr och skön oavsett väder. Nyligen kom Didriksons med en spännande nyhet: kollektionen Originals – med samma höga funktion men med mer fokus på design än sport.

Året är 1892 och fiskarsonen Julius Didrikson från Grundsund är elva år. Hans bror har precis undgått döden under en fisketur och Julius bestämmer sig för att han inte ska gå i sin fars fotspår och bli fiskare. Vid nyåret 1913 grundar Julius företaget Didrikson, Grundén & Company, Oljeklädesfabrik AB.
Det som började med en oljerock växte. Didriksons filosofi är och har alltid varit: ”Vi utmanar inte elementen, vi anpassar oss till dem.” Kanske är det därför som företaget hundra år senare fortfarande är Skandinaviens största varumärke för regn- och funktionsplagg.

Originals – för urbana miljöer
I fjol lanserade Didriksons en ny kollektion med rötter i företagets historia: Originals.
Den nya kollektionen innehåller ytterplagg för barn, herr och dam och är en satsning på design och lifestyle – ett bra komplement till Didriksons sportkollektion.
– Originals-kollektionen har hög funktion och skyddar mot väder och vind med designelement för vardagen. Plaggen är ämnade för kunden som lever i en urban miljö men kräver funktion även i sin vardagsjacka, förklarar Johan Ekeroth, VD på Didriksons.

Ideal of Sweden rabattkod

Blinkning till 60-talet
Didriksons DNA finns att hitta i varje detalj. Skillnaden består i moderiktiga snitt och plagg som kan användas av alla – alla dagar.
Kollektionen inför vår och sommar 2018 är en blinkning till Didriksons historia.
– Den har fokus på retro, galon och jackorna Flip och Mizzie. Flip är hämtad från vårt arkiv från 60-talet, då vi var stora på just denna stil. I centrum står material och detaljer där sportigheten tonats ned, men där funktionen är lika hög som i ett sportplagg.