2017 var ett bra år för Egmont, med ökade tittarandelar och starka innehållsproduktioner. Resultatet före skatt ökade med 13 procent till 753 miljoner SEK. 20 uppköp genomfördes i tillväxtföretag. Har du en e-shop som du vill bli av med ska du med andra ord kontakta Egmont.

Egmont Publishing satsar stort på e-handel, med en portfölj som i dagsläget innehåller sex nordiska företag. Egmont Publishing är nu majoritetsägare till Bagaren och Kocken/GoShopping och Outnorth.

Mediekoncernen Egmont har en solid position inom berättande underhållning och journalistik för tv, film, tidningar och böcker, men företagets utveckling sker i ökande grad också genom ny teknologi och data för att förse den moderna konsumenten med innehåll på nya plattformar, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Cocopanda rabattkod

Dessutom pågår en satsning inom tillväxtområden som gaming, digital marketing services och e-handel som kan kompensera för den pressade tidningsmarknaden.

Under 2017 fortsatte investeringarna i tillväxtföretag, med 20 genomförda uppköp och tillköp. Egmonts egna kapital uppgår till 8,2 miljarder SEK, och eftersom koncernen är skuldfri finns det därmed kapacitet för betydande investeringar i utveckling och uppköp.

Egmonts andel av omsättningen i icke-konsoliderade tillväxtföretag utgör 2,9 miljarder SEK. Till detta kommer 14,6 miljarder SEK i konsoliderad omsättning. Detta innebär att Egmonts sammanlagda omsättning 2017 var 17,5 miljarder SEK.

Resultatet före skatt ökade med 13 procent till 753 miljoner SEK. Många faktorer bidrar till resultatet för 2017: ökade tittarandelar för TV 2 i Norge, starka filmproduktioner, god reklamförsäljning, lönsamma tidningar på en marknad med upplagefall, ett medelbra bioår i Danmark och kostnader för investeringar på tillväxtområden.

”Jag är stolt över den kreativitet våra medarbetare visar. Vi har gjort utmärkta filmer, levererat framgångsrika tv-produktioner och fantastiska böcker och tidningar. Vi har fokus på data- och teknikanvändning så att vi kan erbjuda våra användare relevanta och användarvänliga tjänster på många plattformar. Samtidigt är jag nöjd med tillväxtföretagens utvecklingstakt inom e-handel, gaming och digital marketing services”, säger Egmonts koncernchef Steffen Kragh.