Var tredje internetanvändare har fått falska mejl som verkar komma från banker. Det visar en global undersökning genomförd på uppdrag av Kaspersky Lab.  
Näthandel och användandet av finansiella tjänster är något som ökar globalt. Undersökningen visar att 95 procent handlar på nätet, 91 procent har använt nätbanktjänster och att 74 procent har använt betaltjänster på nätet.
Utvecklingen lockar till sig nätbedragare som ofta använder sig av falska meddelanden från banker för att lura mottagaren att lämna ifrån sig sina kontouppgifter. 30 procent har fått falska mejl från banker och 22 procent har tagit emot misstänksamma skickade från en nätbutik. Var tionde person har automatiskt omdirigerats till en misstänksam webbsida där de har ombetts fylla i sina kreditkortsuppgifter. Fyra procent uppger att de har fått pengar stulna av cyberbrottslingar.

Om undersökningen
Undersökningen om internetsäkerhet genomfördes av undersökningsföretaget B2B International på uppdrag av Kaspersky Lab. Totalt 8605 personer från 19 länder i Europa, Nord- och Sydamerika, Mellanöstern, Asien och Stillahavsområdet deltog.