De flesta har nog hört talas om och kanske till och med har en så kallad ”bucket list”, dvs en lista på saker man vill ha gjort i detta liv innan man går vidare till nästa. Vi som familj har ingen direkt skriven lista men det finns en hel del vi vill göra tillsammans och ”pricka av”. Text och foto: Victoria Larsson och Donald Larsson

Två saker som vi pratat om är Universal Studios/Orlando och att åka på kryssning, så varför inte göra dem under en och samma resa!
Vi började med att boka flyg till Orlando och hem från Miami, alltid skönt att ha det klart innan man börjar se över med hotell.
Det blev Lufthansa via Frankfurt dit och från Miami via München hem, bägge de flygplatserna är bra som stopp längs vägen.
Sedan var det dags att se över alla olika kryssningar som fanns i Karibien och runtomkring. Ett önskemål som vi alla hade var att kunna besöka så många länder som möjligt under vår kryssning och då föll det för en av Norwegians rutter. Genom att åka med Norwegian Getaways kryssning så fick vi med hela 3 länder längs vägen, Belize, Honduras och inte bara ett stopp i Mexiko utan två. Perfekt, den bokar vi!
Hotell i Orlando och i Miami var inte svårt att hitta så det och bokning av hyrbil däremellan blev det sista vi gjorde innan allt var klart. Nu var det bara denna 7 månaders längtan till avresedagen kvar..
Den 27 dec bordade vi planet och såg verkligen fram emot en hel del kul, värme och nya influenser.
Vi landade och tog en taxi till hotell Double Tree By Hilton Universal Studios Orlando, av namnet kan ni nog gissa att vi bodde väldigt nära Universal Studios.
Klockan var ganska mycket så vi checkade in i våra rum och gick sedan direkt till hotellets Universal disk för att köpa biljetter inför morgondagens besök. Med en stigande dollar så är tyvärr det mesta ganska dyrt i USA, men måste nog säga att inträdet på Universal tar priset! Tanken slog mig att vi hade kunnat åka en weekend till någon stad i Europa för samma pris! Aja bara att bita ihop och återigen detta är något som vi alla vill pricka av på vår lista. Efter vi fått våra biljetter, kartor och all annan möjlig info var det dags för middag. Under middagen satt vi och tittade igenom broschyrerna och försökte göra en plan på hur morgondagen skulle göras för att hinna med så mycket som möjligt.
Väckarklockan ringde vid 07.00 och vi alla hade sovit bra. Det är extremt skönt att ingen i vår familj har något direkt problem med jetlag utan anpassar oss rätt snabbt.
Frukost och sedan på med de skönaste gympaskorna and Universal here we come!
Vi tänkte att kommer vi ungefär när de öppnar så är det inte så mycket folk än, dessvärre till vår förvåning så hade vi fel.
Vår plan var att göra de attraktioner först som vi antog skulle ha längst kö och där låg Harry Potter som segrande i vår familj. Vi tittade på kartan och började leta oss fram. Harry Potter världen låg såklart längst bort i parken men förväntansfulla kom vi fram och men där dog en del av vår lycka.. 4 timmars väntetid utan express kort och 2,5 timmar med express. Jag kan tycka att vi svenskar är proffs på att köa men där blir vi lätt slagna på näsan av alla besökare på Universal! Det finns inte en chans att någon i vår familj står i 28 graders värme och väntar i ens 2,5 timmar!
Nästa beslut var vi alla överens om, vi skulle hitta dem attraktioner där det var kortast väntetid först och sedan gå tillbaka till Harry Potter efter några timmar för då skulle ju kön ha blivit kortare, visst var vi smarta?
Första stopp, en Fear Factor show med besökare som tävlande. Vi alla tycker att tv programmet är bra dock med blandade känslor av äckel (av vad de äter) och lite avundsjuka över alla coola stunts de får testa på. Showen var helt ok och lagom lång med inslag av både meny på mixade larver och andra småkryp, avancerad pyroteknik etc.
Precis bredvid låg Men in Black med en 25 minuters kö, perfekt. Den var en åktur där man skulle försöka skjuta på Aliens längs vägen, faktiskt helt ok tyckte både vi och barnen. Därefter blev det både E.T och Shreks tur att få besök innan en galet läskig berg och dalbana som endast vår dotter vågade åka. Universal bjuder inte bara på åkattraktioner utan det finns en hel del annat att titta på som olika världar uppbyggda där det ej var väntetid för att komma in. Efter några timmar var det dags att slutföra vår plan, Harry Potter. Vi gick med snabba steg bort och innan vi ens kommit in till den första delen av uppbyggnaden såg vi att oj vår plan var nog inte så smart, det var ännu mer folk nu än i morse!
Vi trängde oss fram och såg att nu var väntetiden 5 timmar eller 3 timmar med Express pass, vilken tur att vi inte köpte till det för 4000 kr extra.
Klockan hade hunnit bli ganska mycket och vi alla var trots utebliven Harry Potter nöjda över vad vi hade sett och gjort. Tanken var egentligen att vi skulle stanna två dagar på Universal men det räckte helt klart för oss med en. På vägen tillbaka till hotellet bestämde vi oss för att åka till Miami en dag tidigare för att sola och bada lite innan vi skulle på Norwegian Getaway. Vi meddelade hotellet att vi skulle checka ut en dag tidigare och ändrade även vår hyrbil. Att hitta ett hotell i South Beach Miami var inte heller något problem.
Vi hade fortfarande lite tid kvar innan det var dags för middag och trots de ca 20.000 steg vi gått under dagen hade vi ändå krafter kvar att besöka hotellets gym. Efter gymmet var det sedan dags för en rejäl hamburgare och de godaste pommes jag ätit (var tvungen att lägga in gymmet då det alltid är lite kul att provocera någon..).
Vi sov gott och vaknade, åt frukost och packade våra väskor, we are going to Miami baby!
Vår hyrbil stod och väntade på oss utanför hotellet och resan till Miami gick väldigt smidigt. Vi kom fram till South Beach och checkade in på The Stiles Hotel, ett trevligt hotell i Art Deco stil med bra läge.
Efter incheckning bytte vi om till badkläder och gick ner till stranden. Vi hade tur med vädret som kan vara lite blandat runt nyår men vi hade strålande sol. Miami har under många år varit ett populärt resmål för oss svenskar och kanske ännu mer nu när flera flygbolag flyger direkt från flera svenska städer. Det märkte vi av direkt när vi nämnde för våra vänner att vi bokat Miami, då flera av våra vänner även skulle vara där under i princip samma period. Då vi åkte från Orlando en dag tidigare så gjorde det också möjligt för oss att hinna med en middag med en av mina närmaste vänner och hennes familj. Efter härliga timmar på stranden begav vi oss tillbaka till hotellet och bytte om till middag. Vi mötte upp våra vänner och hade en riktigt trevlig kväll med god mat och många skratt!.
Dagen efter var det dags att bege sig mot hamnen och vårt nästa äventyr med Norwegian Getaway!
Vi ses ute till havs i nästa nummer!