Oftast när vi diskuterar en kort weekend- getaway hamnar oftast Europas städer med på listan över förslag. Denna gång tänkte vi göra något annorlunda, i alla fall för oss. Text & Bild: Victoria & Donald Larsson 

Vad sägs om 24 timmar i någon svensk stad som vi inte utforskat tidigare? Absolut tänkte vi och valet föll på Malmö, med lagom avstånd från Stockholm. Sverige är ett fantastisk land och på andra sidan finns det en helt annan natur med närhet till havet och såklart charmiga dialekter.

Flyg, hotell och såklart god mat

Vi såg över alternativ på färdmedel och insåg att tar vi flyget från Bromma Flygplats maximerar vi definitivt tiden på plats jämfört med både tåg och bil. Vi hittade bra biljetter med BraFlyg och planeringen var i full sving. Val av boende är något som vi lägger ned stor vikt på och Malmö erbjuder definitivt en lång rad av riktigt bra hotell för varje smak. Vi hade hört oss för lite bland vänner och fått flera rekommendationer bland annat MJ´s hotell. Efter en kort diskussion och ett besök till deras hemsida kändes deras erbjudande helt rätt för oss. Datum valdes och rum bokades till ett överkomligt pris inkl frukost. Nästa punkt var bokning av restaurang för kvällen. Även här hittade vi alla typer av kök. Eftersom vi gillar gott kött och rödvin föll valet på Kol & Cocktails.

Tidig uppstigning och frukost vid gaten

Så en lördag i början av november ringde väckarklockan tidigt och det var dags att packa klart vårt handbagage och bege oss mot Bromma flygplats. Vi tycker om att vara ute i god tid och hann med en trevlig frukost vid gaten innan det var dags att gå ombord planet. Efter ca 1 timme och 15 minuter i luften landade vi med klarblå himmel på Sturups Flygplats. En kort taxiresa senare var vi inne i centrala Malmö framme vid hotell MJ´s. Vi var dock lite för tidiga för att få vårt rum så i stället lämnade vi in våra väskor i receptionen och begav oss ut i vackra Malmö. Det hade blivit dags för lunch men då vi inte hade bokat någon restaurang så beslöt vi oss att hitta någon mysig uteservering i närheten. Vi gick ut från MJ´s och gick längs kullerstensgatorna tills vi kom till det första av många små livfulla torg som man hittar i Malmö. Så härligt att se så många sitta på uteserveringarna och njuta av vintersolen tillsammans. Vår promenad gick vidare och till slut hamnade vi på Gustav Adolfs torg och passande nog såg vi en restaurang med samma namn där det fanns lediga platser utomhus i solskenet. Det blev en riktigt trevlig och lång lunch, så lyxigt att kunna sitta ute i början av november.

Sightseeing på bästa sätt i ett charmigt Malmö

Mätta och belåtna fortsatte vi vår promenad genom Gamla kyrkogården och ned längs Södra Förstadskanalen med sikte mot Slottsparken. Den vackra trädgården visade sig verkligen från dess bästa sida och vi strosade länge runt och njöt. Vi satte nästa mål mot Malmö Opera då vi hade fått höra att de ibland har öppet hus vilket lät intressant. Med kartan i mobilen strosade vi iväg med denna anrika byggnad. Promenaden dit tog sin tid och när vi väl kom fram så var det såklart stängt. Men inte hängde vi läpp över det utan passade då på att titta runt i närområdet och beskåda denna vackra byggnad på håll.

Fotboll i arenan som gjort sig känd

Efter besöket till Malmö Opera blev vi rastlösa och försökte komma på vad vi skulle besöka härnäst. Vi tittade oss omkring och såg helt plötsligt några spotlights som vi definitivt kände igen, en fotbollstadion. Vi gick närmare och det visade sig vara Malmö IP och som riktiga fotbollssupportrar så tog vi oss in för att se om det var någon match på gång. Det visade sig att det inte var vilken match som helst utan semifinal i P17 Allsvenskan mellan Malmö FF och DIF. Matchen var riktigt spännande så vi beslöt oss för att se klart den. Vi kom in lagom till andra halvlek och med 1-1 i mål blev resten av matchen riktigt spännande. Dessvärre, för oss som Stockholmare, tog Malmö FF hem segern denna gång. Men nästa gång tar vi dem säkert.

Hotellrummet överträffade våra förväntningar

Vi hade vid det här laget varit ute väldigt länge och det började smått skymma. Vad skulle passa bättre nu om inte en drink före vår middagsbokning. Vi hittade vår väg tillbaka till MJ´s och tog ett glas vin i den mysiga hotellbaren innan vi checkade in. Med nyckelkortet i handen valde vi att ta trapporna upp till våning 4. När vi öppnade dörren till vårt rum var förväntningarna höga, då vi hade hört så mycket positivt om hotellet. Vi hade bokat ett större rum än ordinarie och ja det var verkligen större och otroligt fint. Enorm kingsize-säng samt en trevlig soffgrupp. Ett välutrustat badrum med badkar och ljuvligt doftande skönhetsprodukter. Efter en dusch och ombyte var vi redo för en kväll på stan.

Sirloin, vin och en magisk kväll

Promenaden bort till kvällens restaurang, Kol & Cocktails tog inte många minuter och vi blev välkomnade av hovmästaren. Eftersom vårt bord inte riktigt var färdigt än satte vi oss i baren för en god cocktail som bartendern rekommenderade. Efter en stund fick vi slå oss ned vid vårt bord och ta del av den fina menyn. När det kommer till kött är vi inte så svårflörtade med andra ord en enkel beställning för oss, sirloin steaks med olika tillbehör och gott rött vin! Vilken magisk kväll det blev och väl tillbaka på hotellet tog vi även ett sista stopp i baren för en kopp te med avec innan läggdags.

Kungligt bemötande i lyxiga lokaler

MJ´s Hotell är ett av Sveriges i särklass mysigaste hotell (enligt oss) med syskon som bl.a Ellery (Lidingö) och Steam (Västerås) känner man sig väl omhändertagen i deras otroligt fina lokaler. Vi sov kungligt och vaknade till ännu en solig dag. Men kommer frukosten leva upp till resten av hotellet? Ja, såklart hade den lika hög standard som resten av MJ’s klass. Det var så mysigt att slå oss ned och ta del av buffén som låg där så fint framdukad. Det finns verkligen inget bättre än en härlig hotellfrukost för att känna sig sådär extra bortskämd. Efter frukosten blev det en tidig check-out och en kort taxifärd mot Sturup för vårt flyg till Stockholm igen. Sammanfattningsvis fick vi 24 fantastiska timmar i ett välkomnande Malmö. Undrar vilken stad vi ska upptäcka nästa gång? Kanske norr mot Umeå eller söder mot Ystad? Sverige är verkligen ett underbart land med så mycket kvar att upptäcka. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lyko rabattkod