Albert Bonniers förlag

Privatdetektiv Julia Stark får ett oväntat besök på kon- toret av en man. Han är en av ägarna till ett fram- gångsrikt familjeföretag. Dagen innan hade de haft bolagsstämma och middag på godset i Västernorrland. På morgonen hittade han ett fotografi i sin telefon på en bunden, blodig man med en säck över huvudet.

På grund av alkoholrelaterad minnesförlust har han ingen aning om var bilden kommer ifrån och vill därför anlita Stark detektivbyrå för att ta reda på om det är han som är förövaren innan polisen kopplas in.

Julia ber sin exman Sidney Mendelson att ta ledigt från Norrmalmspolisen och följa med henne till sko- garna. Hon vet att hon kommer att behöva hans hjälp och drömmer samtidigt om att på något sätt vinna till- baka hans kärlek.
J uliaochSidneytasemotsomgästerpådetöverdådi- ga godset och börjar leta efter sanningen medan de äter middagar och umgås med alla familjemedlemmar som teoretiskt sett skulle kunna vara iblandade i mor- det.

Läsaren ges möjligheten att med sin egen människo- kännedom, iakttagelseförmåga och sitt logiska tän- kande leta efter nyckeln till gåtan tillsammans med Julia Stark.