Förra månaden berättade engelska BBC att de utvecklat ett interaktiv radio-drama som man döpt till ”The Inspection Chamber”. Med hjälp av en ‘story engine’ kan lyssnarna påverka händelserna.

Tidigare i veckan lanserade BBC radio-dramat även på Amazons Alexa som en ‘skill’. Funktioner i röstassistenterna kallas för ‘skill’.

Dramat börjar med en dator som heter Dave. Dave säger till lyssnarna att forskare kommer att titta på dem och bestämma vilken varelse de är. Svaren man själv ger hjälper till att bygga berättelsen och tar lyssnaren till olika slut i berättelsen.

Cocopanda rabattkod

Att kunna vara med och påverka berättelser kan vara en framtida underhållning med röstassistenter. Hela projektet är ett intressant sätt att trigga igång fantasin och låta lyssnaren utveckla sina egna slutsatser som också kan inspireras av andra. Ett kollektivt berättande som leder till något större än en själv.

Här har varumärken en möjlighet att vara kärnan i berättelsen. Att låta konsumenternas röst få vara med och påverka utvecklingen.