Företagsvärlden listar vad som är nytt på hyllorna i livsmedelsbutiken.

1. Tänk dig en seg bit chokladfudge med djup smak av choklad, men med mycket mer protein och utan tillsatt socker. Swebar har lyckats med denna underbara kombination och lanserar en helt ny produkt i sporthyllan, Bites Chokladfudge. Bitarna innehåller 38% protein men inget tillsatt socker. En påse Swebar Protein Bites Chokladfudge innehåller 10 chokladbitar och väger totalt 60 gram.
– Det är perfekt att ha en påse Swebar Protein Bites liggande på skrivbordet när hungern och sötsuget kommer krypande. Att man dessutom blir mätt och nöjd på så lite som en bit är en stor fördel jämfört med andra snacks, säger Sara Poulenc. Du hittar Swebar Protein Bites i Coops butiker och i e-handeln.
2. Nu har en helt ny innovativ dryck lanserats på den svenska marknaden! Wato är den första färdigblandade vätskeersättningen. Den är kolsyrad, sockerfri och utöver de mest nödvändiga salterna och mineralerna innehåller den även både magnesium och B-vitaminer. Drycken finns i tre smaker; apelsin, samt två som innehåller koffein: hallon och citron/lime. Wato säljs hos COOP, City Gross, Handlarn, Matöppet, EKO, Matrebellerna samt välsorterade ICA-butiker. Priset ligger runt 20-lappen. För varje burk Wato som säljs skänks 50 öre som går oavkortat till organisationen The Ocean Cleanups arbete för renare hav utan plast. Hur bra?
3. Många letar efter mat som är enkel att äta i farten, men bra, mättande mellanmål utan tillsatt socker är ingen självklarhet. Men nu lanserar familjeföretaget Di Luca & Di Luca det perfekta mellanmålet för både barn och vuxna. Zeta Snackbox innehåller två mycket omtyckta italienska klassiker; lagrad Parmesan samt knaprig grissini, och de samsas i en smart allt-i ett-förpackning tillsammans med dryck.
– Zeta Snackbox är ett mellanmålsalternativ som med sin bekväma allt-i ett-förpackning passar många målgrupper, särskilt då den håller i fyra timmar utan kyla. Själv kommer jag att stoppa den i barnens träningsväskor. Med ett bra mellanmål före eller efter träning orkar de hålla humöret uppe även om middagen blir sen, säger Pär Uggla, inköpsansvarig på Di Luca & Di Luca.
En Zeta Snackbox är 11 X 11 cm stor och innehåller 17 g Parmigiano Reggiano, 15 g grissini/brödpinnar samt 125 ml äppeljuice eller fruktsmoothie med persikosmak. Boxen säljs i färdigmathyllan på Ica och kostar 20-25 kronor.
4. Vad sägs om en iskall kaffedryck med låg sockerhalt, högt proteininnehåll och högt koffeininnehåll? Naturdiets nya Protein Coffee innehåller bara 150 kcal och har ett näringsinnehåll som många efterfrågar.
Det nya proteinkaffet lanseras i smakerna Caramel Cappuccino och Caffè Mocha och påminner om söta iskaffedrycker från kafé, fast med bättre näringsinnehåll, vitaminer, mineraler och färre kalorier. De passar perfekt på språng eller på eftermiddagen när blodsockret är lågt och magen börjar kurra.Du hittar Naturdiet Protein Coffee på ICA, Coop, Hemköp, Willys, Citygross och i e-handeln.
5. Hälsa, miljö och etiska skäl är vanliga argument till varför allt fler väljer att äta mer vegetarisk eller vegansk kost. OLW har tagit fasta på detta och utökar nu tillfälligt sitt veganska sortiment med en ny smak på kikärtschips – Fresh Salsa. Textur och form på chipsen skiljer sig från OLW Linschips, men de är lika krispiga och goda, med en härlig smak av solmogna tomater och lök. Kikärtschipsen innehåller 14 procent protein och hela 40 procent mindre fett än vanliga potatischips. OLW blir först i branschen att lansera en limited edition-smak på sina kikärtschips. OLW är stolta över att kunna erbjuda konsumenterna svenskproducerade kikärtschips som dessutom är veganska. Chipsen tillverkas i OLWs fabrik i Värmland.
– Våra kikärts- och linschips har blivit en rejäl succé. Det är fantastiskt roligt när konsumenterna är öppna för att prova nya sorters chips och smaker och det vill vi belöna när vi nu lanserar en tillfällig smak på våra kikärtschips, säger Sophie Grönlund, produktchef på OLW.
6. Inför sommaren 2019 släpper Vitamin Well ny limiterad dryck – Vitamin Well Refresh med smak av uppfriskande lemonad och kiwi. Vitamin Well Refresh innehåller bland annat vitamin B12 och zink som båda bidrar till immunsystemets normala funktion, vitamin B12 även till att minska trötthet och utmattning. Dessutom innehåller den vitamin C som bidrar till normal energiomsättning. Refresh är den perfekta följeslagaren till både stranden och träningen såväl som till sommarens festligheter.
– Vitamin Well Refresh är törstsläckaren för alla tillfällen. Den uppfriskande lemonad-smaken gör Refresh till en fantastisk sommardryck oavsett om du behöver svalka dig under varma dagar eller efter ett svettigt träningspass, säger Petter Ericson Hållén, Marketing Manager på Vitamin Well.
Vitamin Well Refresh finns till försäljning i dagligvaruhandeln till ett rekommenderat pris på 25 kronor.