Vad är nytt på livsmedelshyllorna?
Företagsvärlden har koll på det senaste i mat- och dryckväg.

1. Zetas nyhet med risformad pasta av baljväxter innehåller åtta gånger så mycket fibrer som vanligt vitt ris. I nuläget finns tre olika varianter: med kikärtor, med röda linser & gröna ärtor eller med röda linser, kikärtor & gröna ärtor. Alla passar i såväl varm som kall matlagning, kan ersätta vanligt ris på tallriken men fungerar också utmärkt som matig bas i olika salladsrätter. Gott och nyttigt!
2. Nya goda Skogaholm Rustik Levain bakas med 15% surdeg, har en kort ingredienslista och är osötat.
– Vi är stolta över nyheten Rustik Levain som kombinerar genuin bageritradition med konsumenternas höga förväntningar på kvalitet. Brödet är bakat med enkla ingredienser och äkta surdeg, samt har längre liggtid vilket ger det en riktigt god smak, seghet i strukturen och en vacker skorpa, precis de egenskaper ett Levainbröd ska ha, fortsätter Per.
Vi kan inte annat än hålla med Per!
3. Lindahls PRO är en ny serie kvargprodukter från Lindahls baserade på ett unikt kvargkoncept med funktionella egenskaper. I serien ingår proteinshaken ”Pro Shake” och ”Lindahls Pro Kvarg +”, en laktosfri kvarg som både är krämigare och innehåller mer protein än andra kvargprodukter på marknaden. Båda produkterna kommer i flera goda smaker helt utan tillsatt socker och bidrar till både muskeltillväxt och snabb återhämtning. Hurra!
4. Friggs nya Kikärtskakor är glutenfria och med sin naturella smak passar de lika bra till frukost som mellanmål.
– Kikärtskakorna är en unik produkt på marknaden. De är fria från gluten och andra vanliga allergener och passar såväl veganer som alla som vill undvika gluten, säger Ida Kleinau, nordisk produktinnovatör för Friggs.
5. Efter förra årets succé, har Nestlé tagit nästa steg med varumärket Resorb och går in i en ny kategori. Först ut är Resorb Recharge och Resorb Active, funktionella kolhydrat-elektrolytdrycker, som vänder sig till en hälsomedveten målgrupp som vill få ut maximalt av sitt aktiva liv. Resorb Recharge är laddad med C-vitamin och magnesium och Resorb Active med magnesium och niacin. Båda är kolhydrat-elektrolytdrycker som förbättrar vattenupptaget vid fysisk träning.
6. One to Hundred Protein balls innehåller naturliga ingredienser med hela 26% protein och inget tillsatt socker. Proteinet kommer från mandel och sötma från dadlar. Bollarna rullas i sockerfri proteinberikad choklad och täcks med olika smaksättningar – kakao, lakritspulver eller kokos. Säljs till en början i den egna webshopen www.onetohundred.se och svensktkosttillskott.se. Rekommenderat utpris 25 kronor per påse (50g). VI gillar dem!
7. Bird’s Tree Rosé Organic är ett friskt ekologiskt rosévin med en låg alkoolhalt på 6,9%, som smaksatts med naturliga aromer. Bird’s Tree Rosé Organic är gjort till 100% på ekologiska druvor och tillverkat enligt den så kallade saignée-metoden, vilket innebär att druvorna krossas av sin egen vikt och saften som pressas ur får kort kontakt med skalen som ger vinet den naturligt och läckert rosa färgen. Vinet får sedan jäsa, varefter naturliga och ekologiska aromer tillsätts för att ge vinet en frisk och fräsch smak. Perfekt som aptitretare! Artikelnummer: 6023, alkoholhalt: 6,9 %, pris: 89 kr för 1500 ml