Grekiska övärden är helt fantastisk, inget snack om saken. Lika så Mallorca och Gran Canaria. Men det är däremot inte alltid så kul att turista där alla andra svenskar turistar. Trött på att möta horder med svenskar och se restauranger som serverar svensk husmanskost när du är utomlands? Kolla då in flygsöksajten Skyscanner.se’s sammanställning av de tio Europeiska huvudstäder dit minst svenskar turister hittar.
På första plats hittar vi huvudstaden Luxemburg i det lilla landet med samma namn. Beläget mitt bland svenskfavoriterna Tyskland, Frankrike och Belgien har lilla Luxemburg på något sätt lyckats undgå de svenska besökarna, trots sitt pittoreska landskap och de många historiska sevärdheterna.
Montenegros huvudstad Podgorica hamnar på andra plats följt av Estlands Tallinn och Slovakiens huvudstad Bratislava.
Kristin Andersson, Skyscanners Skandinavienchef, kommenterar:
”Många av Europas huvudstäder drar väldigt många svenska besökare, så varför inte välja att stiga av den upptrampade stigen och besöka en ovanligare destination? Även om vi tycker att det är skönt att få ”svenskt” kaffe serverat till hotellfrukosten så vill nog många trots allt känna att de lämnar Sverige bakom sig när de åker på semester. Swiss clinic rabattkod Skyscanners sammanställning över dessa 10 hemliga städer kan vara en bra utgångspunkt inför planeringen av nästa resa, och framförallt en bra guide till dig som vill uppleva något annat än de flesta andra svenskar.”

1. Luxembourg (Luxembourg)
2. Podgorica  (Montenegro)
3. Tallinn (Estland)
4. Bratislava (Slovakien)
5. Vilnius (Litauen)
6. Minsk (Vitryssland)
7. Skopje (Makedonien)
8. Chisinau (Moldavien)
9. Ljubljana (Slovenien)
10. Sarajevo (Bosnien-Hercegovina)