Med en ny 3-stjärnig restaurang, två nya 2-stjärniga och sju nya 1-stjärniga uppgår Michelin familjens restauranger med stjärnor i år till totalt 64 stycken.
Michelinguiden Nordic Countries 2018 presenterades idag vid en speciell tillställning i Köpenhamns Rådhus.
Årets guide innehåller en ny 3-stjärnig restaurang: Frantzén i Stockholm.
– Björn Frantzén har skapat en unik vision för nordisk mat, som kombinerar sublima ingredienser med häpnadsväckande kulinariska tekniker. Björn Frantzéns gastronomiska uttryck är verkligen värt resan och är en gustatorisk upplevelse som ingen annan, säger Michael Ellis, International Director för Michelin-guiderna.
Michelin Guide Nordic Countries 2018 innehåller också två nya 2-stjärniga restauranger: Daniel Berlin i Skåne Tranås, Sverige, där kocken Daniel Berlin på ett underbart sätt utnyttjar de lokala ingredienserna med betoning på balans, renhet och precision och Kadeau i Köpenhamn, Danmark. På Kadeau i Köpenhamn känner man att teamet är som en familj. Deras passion märks verkligen i matlagningen, som är full av finess och komplexitet.
Årets guide visar också på stor geografisk spridning av de nya 1-stjärniga restaurangerna. Danmark har två, Me/Mu i Vejle och Jordnaer i Gentofte. Sverige kan skryta med tre nya 1-stjärniga: SAV i Malmö och Aloë och Agrikutur i Stockholm. I Finland är Grön ett viktigt tillskott i Helsingfors och i Norge är Galt ett tillägg till samlingen av restauranger i Oslo.
Guiden riktar sig till alla slags besökare, från affärsresenärer till turister, och rekommenderar de bästa ställena för att äta och sova i alla prisklasser och alla standarder. Årets guide listar först restauranger som fått stjärnor, därefter restauranger med en Bib Gourmand, och sedan restauranger med den nya symbolen Plate för god kokkonst.
Bib Gourmand är Michelins utmärkelse för mat av god kvalitet till ett bra pris. Den utmärkelsen är mycket populär hos våra läsare världen över då den belönar kök med vällagad och prisvärd mat. I år tillkommer sju nya ”Bibs”, inklusive tre i Stockholm, Kagges, Shibumi och Bar Agrikultur och en i Göteborg, Project. I Helsingfors får Jord en Bib, liksom PMY och Musling Bistro i Köpenhamn. Det innebär att den nya guiden har 37 Bib Gourmands.
Michelin Guiden Nordic Countries 2018 appen kan laddas hem gratis för mobilabonnenter i Norden. Innehållet uppdateras kort efter lanseringen. Michelin Guiden Nordic Countries 2018 finns tillgänglig hos välsorterade bokhandlar efter lanseringen.
För att kunna ta del av hela listan av restauranger i Norden som fått stjärnor hänvisar vi till den separata Michelin Nordic Countries guide Award List 2018.
För ytterligare information: https://guide.michelin.com/se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cocopanda rabattkod