Misstänker du din sambo för att fara med osanning? Eller är det kanske bästa vännen eller kollegan på jobbet som verkar dölja något? Här är tecknen som avslöjar dem!
Att ljuga eller handskas vårdslöst med sanningen är en stressfaktor. Den medvetna lögnen lämnar tydliga spår i både kroppsspråk och tonfall, här är tricken som gör att du kan ta lögnhalsen på bar gärning:
För att kunna fungera som en mänsklig lögndetektor bör du öppna alla dina sinnen i dialogen med den du misstänker ljuger. Den mänskliga intuitionen och magkänslan är en viktig faktor, vanlig logik och slutledningsförmåga en annan.
När vi ljuger medvetet skapas en naturlig stress, det visar sig vanligtvis med spända muskler i ansiktet, rakare hållning eller en ihållande ögonkontakt. Minspråket är en viktig del att analysera, rösten kan hävda en sak, medan krop-pen uttrycket något helt annat. Om bästa vännen rynkar på näsan samtidigt som hon berömmer dina nya kläder är det något som antagligen inte stämmer till exempel. Eller om din sambo rycker på båda axlarna samtidigt som han bedyrar att han inte varit otrogen.
En annan vanlig gest hos lögnare är att hålla eller föra handen mot munnen eller att rätta till glasögonen, allt för att dra uppmärksamheten från det personen egentligen säger. Att vira vristen kring stolsbenet är ett annat kännetecken.
Även röstläget förändras när någon ljuger. Blir språket mer noggrannt och ordentligt än vanligt, rösten ljusare eller högre kan det ligga en hund begraven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ideal of Sweden rabattkod