Maria Sid efterträder Dritëro Kasapi som biträdande teater- scenkonstchef på Kulturhuset Stadsteatern. Maria Sid har varit verksam som skådespelare och regissör i 25 år. För en svensk publik är hon mest känd som skådespelare i SVTs succéserie Livet i Fagervik.

Hennes tjänst som biträdande teater- scenkonstchef sträcker sig till sommaren 2020 och i uppdraget ingår att regissera en uppsättning.

– Jag är väldigt glad över detta uppdrag. Kulturhuset Stadsteatern är ett stort hus där alla de bästa krafterna finns samlade och scenkonstverksamheten är så mångsidig. Det känns inspirerande att få verka i ett hus så fullt av kompetens och begåvning, säger Maria Sid.

Maria Sid är finlandssvensk och har varit verksam som skådespelare och regissör i såväl Finland som Sverige under 25 år. För närvarande repeterar hon musikalen Chess på Svenska Teatern och operan Sanatorieexpress (Pikaparantola) på Nationaloperan, båda i Helsingfors. Hon tillträder på Kulturhuset Stadsteatern den 1 oktober 2018.

– Jag ser verkligen mycket fram emot att samarbeta med Maria Sid framöver. Hon har lång erfarenhet av teater och är väldigt kunnig, säger Anna Takanen, teater- scenkonstchef på Kulturhuset Stadsteatern.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ideal of Sweden rabattkod