– Carl Johan Sundberg, Jessica Norrbom
Bonnier Fakta
 
Bromsa åldrandet idag med fysisk aktivitet! Forskningen visar nämligen att regelbunden träning är en mirakelmedicin. Få ett bättre flås och en starkare kropp samtidigt som du blir smartare, gladare och bättre håller vikten. Du kommer att få ett friskare hjärta, starkare skelett, jämnare blodsocker och minska risken för t ex cancer och demens. På köpet gör träningen dessutom att du känner dig lugnare och får en bättre sömn. I Stark hela livet har forskarna Jessica Norrbom och Carl Johan Sundberg samlat fakta, studier och råd för att hjälpa dig leva ett längre och friskare liv med varaktig träning. Kom ihåg att åldern är mycket mer än en siffra!
 
I Stark hela livet berättar de namnkunniga forskarna Jessica Norrbom och Carl Johan Sundberg hur du kan bromsa åldrandet nu – redan i dag – genom att börja röra på dig. För det bästa är att det aldrig är försent, oavsett vilken ålder du är i. Och det är ganska enkelt! En halvtimmes promenad tre gånger i veckan ger goda resultat, och ryggresningar och knäböj ett par gånger i veckan kommer att öka din muskelstyrka rejält om du inte tränat innan. Utmanar du ditt hjärta och dina muskler ännu mer ger det förstås än starkare avtryck på din hälsa.
 
Här avslöjas den senaste forskningen om den mirakelmedicin som fysisk aktivitet är. Det ger dig inte bara bättre flås och en starkare kropp, det gör dig också smartare, gladare samt ger bättre viktbalans. Träning kommer dessutom att göra dig lugnare och ge dig en bättre sömn. Du kommer också att få ett friskare hjärta, starkare skelett, jämnare blodsocker och en minskad risk för cancer och demens.