Företagsvärlden synar i detta nummer livsmedelshyllornas smaskigaste nyheter…

1. Barebells, Sveriges mest sålda proteinbar, välkomnar det nya året med en ny chokladdröm till skaran av proteinbars; Chocolate Dough, med smak av klassiska chokladbollar. Precis som Barebells övriga sortiment är den berikad med 20 gram protein och utan tillsatt socker. Vi på Företagsvärlden jublar! En proteinbar som inte smakar konstgjord proteinbar. Mums!

2. – Marabou Havssalt är ett givet tillskott till vår stora familj av smaker. Den subtila hinten av havssalt gifter sig perfekt med den lena mjölkchokladen, och ger en smakupplevelse som vi vet uppskattas av så många. Vi hoppas att den ska bli lika omtyckt som den varit efterlängtad, säger Niklas Larsson, varumärkesansvarig för Marabou. Och Företagsvärlden nickar och instämmer. Detta kommer bli en ny klassisker!

3. Nu har Coca-Cola Zero Sugar Raspberry kommit till Sverige. Det är en välbalanserad dryck av den omtyckta och unika smaken av Coca-Cola i kombination med en sötsyrlig smak av hallon. – Vi vet att det finns en efterfrågan på att testa nya smaker och vi är jätteglada att kunna erbjuda Coca-Cola Zero Sugar Raspberry. Coca-Cola är en av världens mest omtyckta drycker och den här nyheten med smak av ett av svenskarnas favoritbär tror vi kommer bli väldigt uppskattad, säger Cecilia Lindau, Senior Brand Manager på Coca-Cola AB.

4. Nu växer garaget med en splitterny bilmodell som tar Ahlgrens bilar in i samtiden: Ahlgrens bilar Elbilar. Den nya modellen har en sprakande lack och en interiör som är fulladdad med ett batteri av elektriska och kittlande smaker. Ahlgrens bilar Elbilar har samma klassiska kaross som originalet, men bjuder på en körupplevelse utöver det vanliga. – Genom att lansera Ahlgrens bilar Elbilar tar vi Ahlgrens bilars vagnpark in i en ny era och det tror vi kommer att falla många spänningssökande förare i smaken, säger Emily Möller, produktchef på Cloetta. Vågar ni testköra?

5. NOCCO kickar igång det nya träningsåret med att lansera den omåttligt populära smaken Caribbean som koffeinfri. Det senaste tillskottet i NOCCO-familjen innehåller precis som de övriga gröna burkarna 5000 mg BCAA, är koffeinfri, full av vitaminer och mineraler samt helt utan socker. Perfekt i samband med kvällsträningen då man kanske helst avstår koffein!

6. Ny meny på MAX! Vi kan till exempel se burgaren Smokey Chipotle med saftigt sweet potato bun. – Brödet är en enormt viktigt ingrediens i en hamburgare därför känns det väldigt roligt att lansera sweet potato bun som tillför en riktig smakskjuts. Brödet är bakat med råriven sötpotatis som gifter sig otroligt bra med den smakrika chipotlesåsen, berättar Jonas Mårtensson. Jag ville hitta rätt kombination av sötma, sälta och rökighet innan jag lät sweet potato bun göra entré på vår meny. Burgaren går att få i fyra varianter: svenskt nötkött, svensk kyckling, halloumi och växtbaserade Delifresh Plant Beef. Utöver det saftiga nya brödet så innehåller den nya burgaren chipotlesås, cheddarost, friterade lökringar, picklad rödlök, sallad och majonnäs. Smokey Chipotle med nötkött serveras även med svensk bacon. Företagsvärlden kör raka vägen till Max!

7. Estrella har lanserat goda nyheter igen. Däribland hittar vi Jordnötter Sourcream & Onion, ett mumsigt tillskott i Estrellas serie av smaksatta jordnötter. Vi känner igen den härliga och syrliga smaken från andra produkter i Estrellas sortiment. Tummen upp!