I september är hyllade författaren Cecilia Duberg tillbaka med en uppföljare till succéboken Lejonagendan. Elefanteffekten är en bok om relationer, starka team och lyckade samarbeten. Här guidas läsaren genom samarbetets viktiga beståndsdelar och metoder för att lyckas tillsammans.

”I en tid då förändringar avlöser varandra och allting förväntas gå fortare, behöver vi varandra mer än någonsin”, säger Cecilia Duberg.

Att framgångsrikt leda och utveckla team bygger till stor del på att identifiera och hantera ”elefanten i rummet”, det som känns och påverkar oss men som vi har så svårt att prata om. Kanske för att vi inte ser dem, ibland för att vi inte förstår dem men oftast för att vi inte vet vad vi ska göra med dem. I boken presenterar Cecilia de åtta vanligaste elefanterna i rummet, de åtta största utmaningarna för samarbete och hur du kan lära dig att identifiera och hantera dem. När du förstår varför de finns kan du skapa Elefanteffekter.

”Det är enkelt att sätta ihop en grupp människor, men jag ser hur många brottas med att bygga starka och hållbara team över tid, på såväl hemmaplan som inom organisationer. Det påverkar framgång och hälsa, och får ibland allvarliga konsekvenser i form av utmattning och utanförskap. De team som blir starka och kreativa tillsammans, som lyfter både varandra och verksamheten till nästa nivå har en sak gemensamt: de kan hantera elefanterna i rummet”, säger Cecilia Duberg.

Ideal of Sweden rabattkod

Elefanteffekten bidrar med konkreta tips och coachar läsaren utifrån vetenskaplig grund och med Cecilias praktiska och inspirerande erfarenheter. Budskapet i boken är relevant för alla som vill bli bra på att bygga det som får par, grupper och samhällen att utvecklas i en tid då världen behöver det som mest.

Om författaren:

Cecilia är legitimerad psykolog och mental tränare, specialiserad inom hälsopsykologi, ledarskap och teamutveckling. Vissa dagar tränar hon ledare, elitidrottare och högpresterande team mot toppresultat, andra dagar leder hon tystnadsretreat för människor som behöver ta en paus från ”att göra”. Fokus i hennes arbete är att hjälpa individer och grupper att lyckas, genom genom att få klarare och skarpare tillgång till resurser – både egna och andras. Cecilia debuterade 2017 med Lejonagendan, en bok om självledarskap. Nu kommer den om teamledarskap.