Den lyxiga villan från Hilton-ägda Conrad tar konceptet – att sova med fiskarna – till en helt ny dimension.
Även om lyxvillor, som står på pelare i havet, fortfarande lockar har hotellkedjor världen över börjat tänka nytt för att utveckla konceptet, och det märks när de introducerar allt från badkar med romantiska vyer till egna unika spaupplevelser. Ett varumärke som leder denna
utveckling är Conrad, som uppgraderar sina villor genom att bygga på höjden (den första tvåvåningsvillan öppnade i Bora Bora under förra året) och kanske mer överraskande nedåt, under havsytan.
Världens första undervattensvilla öppnar på resorten Conrad Maldives Rangali Island i slutet av året och är resultatet av en investering om 125 miljoner kronor, som bokstavligen låter gästerna sova bland fiskarna. Villan, som fått namnet Muraka (“korall” på lokala språket Dhivehi), är nedsänkt fem meter i det kristallblåa havet bland Maldivernas fiskrika korallrev.
För designen står akvariumspecialisterna MJ Murphy från Nya Zeeland. Kupolen som kapslar in villan möjliggör en 360-graders vy av djurlivet i Indiska oceanen från sovrummen, vardagsrummet och badrummet.
Samtidigt som du borstar tänderna kan du följa en sköldpadda som skyndsamt tar sig fram mellan korallerna. Eller varför inte bekanta dig med den vackra och samtidigt farliga drakfisken som valt att husera i bortre ändan av
vardagsrummet.
Om gästerna tröttnar på att vara under vattnet, kan de gå upp till övre delen av villan som även den innehåller all lyx som finns i de bästa villor – se framför dig panoramiska vyer över Indiska oceanen, en terrass för magiska solnedgångar och en skimrande infinity pool. Totalt finns nio sovplatser som är belägna både ovan- och under havsytan. Det finns gott om möjligheter för gästerna att sprida ut sig då villan har eget gym, kök, bar, matsal och vardagsrum.
Gästerna på Muraka kommer även ha obegränsad tillgång till öns två spa-avdelningar, tolv restauranger och barer samt ett stort utbud av vattenaktiviteter – om de nu kan slita sig från den förtrollande undervattensvärlden och sina privata solstolar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urbanista rabattkod