Nyinvesteringar till badrumshyllan? Här kommer förslagen från Företagsvärlden.

1. Ögonbrynen är även i vår i fokus. IsaDora missar inte trenden utan utökar sortimentet med en Brow Powder Pen. Detta är en puderbaserad ögonbrynspenna som formar, fyller i och definierar brynen utan att ge skarpa linjer. IsaDora Brow Powder Pen kommer i fem nyanser och priset ligger på 109 kronor. Företagvärkden gör tummen upp!

2. Ta fram en jämn och strålande hud med Correcting Intensive Renewal Glycolic 15 (pris 899:-) från Kerstin Florian. Den exfolierande kraften hos glykolsyra balanseras här med mjukgörande och återfuktande ingredienser som verkar när du sover. Den reducerar fina linjer, minimerar rynkor, förbättrar pigmentering, löser upp envisa pormaskar och motverkar tidigt åldrande. På morgonen följer du upp med Correcting Rescue Crème (pris 910:-), en rik och skyddande crème som ger näring, fukt och stärker huden som gör att den klarar av bitande kyla och tuffa väderförhållanden.

3. Rosenseriens Moisturizer for men är en fuktgelé som absorberas lätt och tillför fukt och näring utan att göra huden blank. Fuktgelén har en lugnande och mjukgörande effekt och innehåller vitaminrik arganolja samt parakrasse som har en dokumenterad effekt på rynkor. Detta är en kombinerad dag- och nattgelé som passar alla hudtyper.

4. Den perfekta basen för en bra make-up är en väl rengjord och välmående hud. Att ta bort gammalt smink är inte bara viktigt för att förbereda för en ny sminkning: en djuprengöring av huden är nödvändig varje kväll då huden repareras och förnyas när vi sover. Är porerna igentäppta av make-up eller andra produktrester och orenheter kan denna process störas och huden kan reagera med rodnad, irritation och torrhet. Vattenfast smink kan vara särskilt svårt att få bort och NIVEA har utvecklat serien MicellAIR Expert just för detta ändamål. Formulan kombinerar NIVEAs MicellAIR®-teknologi som drar till sig smuts likt en magnet utan att lämna produktrester på huden, och högkoncentrerad torrolja. Vid en lätt skakning blandas de båda skikten vilket ger en formula som effektivt tar bort vattenfast smink från ansiktet, ögonen och läpparna utan att behöva sköljas eller gnidas bort. Produkten innehåller även svart té-extrakt som förhindrar uppkomsten av rodnad och irritation. NIVEA MicellAIR Expert finns i flaskor om 200 och 400 ml och dessutom som Eye Make-Up Remover och wipes – perfekt för att fräscha upp huden mellan aktiviteter under dagen.
Rekommenderade cirkapriser i dagligvaruhandeln är:
NIVEA MicellAIR Expert, 200 ml – 49 kr, NIVEA MicellAIR Expert, 400 ml – 75 kr, NIVEA MicellAIR Expert Eye Make-Up Remover, 125 ml – 59 kr, NIVEA MicellAIR Expert Wipes, 20 st – 52 kr
5. Finns det något fräschare än nudefärgade naglar? Depend släpper nu 7 nya nudenyanser med en matt finish i en Limited Edition. Du hittar lacken bland annat på apotekskedjor, Kicks och Åhléns för futtiga 29 kronor styck

6. På vintern sjunker fuktnivån och luften blir torrare. Då vi män-niskor har högre fukthalt än vinterluften frigör vi fukt vilket resulterar i att huden blir torr. Det man kan tänka på för att huden ska må så bra som möjligt under den kalla årstiden är att smörja och återfukta huden med fukt och fett, gärna flera gånger per dag. Speciellt på utsatta områden som ansiktet. Weleda rekommenderar att använda en skyddande ansiktsolja innan du går ut på morgonen och att smörja in huden med extra mycket fukt på kvällen innan du lägger dig.
Almond Soothing Facial Oil från Weleda är en ekologiska mandelolja med viktiga fettsyror och E-vitamin som ger lyster och bevarar huden slät. Den balanserar oren hud, är snabbabsorberande och parfymfri, passar perfekt för känslig hud. Rekommenderat pris för 50 ml är 229 kronor.